Bliv klogere på skilmissesæreje og andre alternativer

Når man bliver gift, er der mange ting, som man skal tage stilling til. Især hvis der er børn uden for forholdet involveret. Den ene ting, man skal tage stilling til, er om skilsmissesæreje er noget, man agter at indgå i forbindelse med ægteskab. Det er altid svært lige helt at vide, om det er noget, man ønsker eller ej. Jeg vil lige ridse op, hvad skilsmissesæreje betyder, og hvilke fordele og ulemper der følger med, hvis man vælger at indgå denne aftale. Dernæst vil jeg komme med et alternativ, som de fleste vælger. 

Hvad er skilsmissesæreje?

Når man er gift, eller hvis man har planer om at blive gift, kan man indgå skilmissesæreje. Skilsmissesæreje er også kendt som en ægtepagt. Det betyder, at hvis man vælger ta indgå denne aftale, skal man ikke dele sin formue og ejendele i tilfælde af skilsmisse. 

Fordele ved skilsmissesæreje

Fordelen ved skilmissesæreje er rimelig klar. I tilfælde af, at du og din ægtefælle bliver skilt, skal I ikke dele jeres individuelle formue og ejendele. Det kan være meget relevant, hvis en af jer har en større formue end den anden. Eller hvis den ene i forholdet har en stor gæld. I de fleste tilfælde bortfalder skilsmissesærejet, hvis den ene af jer går hen og dør. Det betyder, at din ægefælle vil arve efter dig, og vil være sikret i fremtiden. 

Ulemper ved skilsmissesæreje 

Som sagt så bortfalder skilmissesærejet, hvsi der er tale om dødsfald. Det kan dog stadig få konskvenser med sig, hvis man vælger at indgå skilmissesæreje. Hvis afdøde efterlader sig særbørn, skal disse arve efter afdøde. Rigtig mange anbefaler faktisk ikke, at man indgår skilmissesæreje, da det netop kan have store konsekvenser. I stedet anbefaler de fleste, at man i stedet opretter fuldstændig særeje eller kombinationssæreje.

Ved fuldstændigsæreje 

Ved fuldstændigsæreje sker der hverken en formuedeling i forbindelse med skilmisse eller dødfald. Derfor er dette den bedste løsning, hvis man har et fra tidligere ægteskab, som man gerne vil have arver ens formue, når man en dag går hen og går bort. Ulempen ved denne løsning er selvfølgelig, at din ægtefælle ikke bliver sikret, den dag du går bort. Det kan betyde, at han eller hun ikke kan blive siddende i huset og må sælge det for at dit barn eller børn kan arve efter dig. 

Ønsker du at blive klogere på Skilsmissesæreje eller andre muligheder, synes jeg, at du skal tage et smut forbi legaldoc.dk. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *