4 tips til at få din baby til at sove

Hvis du oplever at have svært ved at få din baby til at sove, kan du berolige dig med, at du ikke er den eneste, der står i den situation. Det er mere almindeligt, end man tror, men det gør ikke problemet mindre vigtigt. Her finder du fire tips til, hvordan du kan få dit barn til at sove.

1. Ny søvnrytme

Hvis du i længere tid har kæmpet med søvnproblemer i forhold til dit barn, kan du afprøve nye dagsmønstre og derved en ny søvnrytme. Det er nødvendigvis ikke fordi, at dit barn på nuværende tidspunkt kommer for tidligt eller sent i seng, men nye vaner kan skabe resultater.

Du kan prøve at lægge dit barn en time før i seng, end du plejer. På den måde kan du muligvis fange en underliggende overtræthed hos barnet, og selvom der muligvis stadig er lidt brok hos barnet, kan du være heldig, at barnet falder hurtigere i søvn og sover natten igennem.

2. Styr på stimulation

Overstimulation kan være den store søvndræber, og hos babyer og små børn kan det være den afgørende faktor for, om det en nattesøvn lykkes eller ej. Det kan være den store synder, når det gælder problemer med at sove.

Hvis dit barn overstimuleres for tæt på sengetid, kan det skabe øget energi i kroppen. Det kan være svært at lure, og derfor er overstimulation en mulig skjult skurk mod søvn.

I kombination med trin 1, kan du på denne måde også være heldig at fange overstimulation i opløbet.

3. Udstyr som supplerende hjælp

Du kan få praktisk udstyr, der hjælper på en overtræt baby. Du kan forsøge dig med en vugge eller andet rytmisk, der påvirker babyens sanser positivt til at hjælpe på indslumring. Du kan også få vuggemotorer, der netop har denne funktion at hjælpe på en overtræt baby, hvor søvnproblemerne er opstået.

Det kan også være en sansedyne, så barnet muligvis falder hurtigere til ro på grund af en øget fornemmelse af omsluttende tryghed. 

4. Afkod dit barn

Dette råd kan virke logisk, og du føler muligvis, at du ikke bestiller andet, for hele verden er din elskelige baby. Men vaner kan opstå i dagligdagen med en baby, og derfor kan en baby også falde ind i disse vaner, som omvendt forsøges afbrudt, hvilket kan komme til udtryk via søvnbesvær.

Det er helt naturligt at overse signaler, og derfor kan du prøve at sætte dig for at afkode dit barn. Lidt som når du måske ikke er i tvivl om måden, du afkoder din babys behov for mad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *